Tre thrillertips

Memento (2000)
Handlar om Leonard Shelby som är på jakt efter sin frus mördare. Han lider dock av en minnesförlust som gör att han saknar förmågan att lagra nya minnen och glömmer allt nytt inom tio minuter, vilket gör att han blir tvungen att använda sig av tatueringar och fotografier i sin jakt på hämnd. Det speciella är att historien berättas i två parallella handlingar och i bakvänd ordning i färg respektive svartvitt. Riktigt häftigt. I huvudrollen är Guy Pearce.

Fight Club (1999)
Handlar om en kroniskt sömnlös man som desperat försöker fly från sitt tråkiga liv. Han träffar Tyler Durden och allting förändras. Tillsammans startar de en klubb, Fight Club. Fight Club blir otroligt populär men Tyler har ännu större planer... Filmen har ett sånt där djupare psykologiskt perspektiv som gör att allting blir så mycket mera spännande. I huvudrollerna är Edward Norton, Brad Pitt och Helena Bonham Carter.

The Next Three Days (2010)
Handlar om hur John Brennans liv vänds upp och ner när hans fru blir oskyldigt dömd för ett mord. John som är övertygad om att det är någon annan än hans fru som är den verkliga mördaren gör upp en komplicerad plan för att frita sin fru från fängelset. I huvudrollerna är Russell Crowe och Elizabeth Banks.

#1 - Sandra foto och vardag ♥

SV: japp Hatar´t

#2 - AnnaWK

Memento minns jag som en riktigt klurig film - bra och spännande.

#3 - Annis

jag vet inte varför, men jag tycker inte att sånna filmer riktigt är "thrillers" xs thrillers för mig är typ scream, the grudge, barnhemmet, osv.. :p sånna där riktigt läskiga filmer xs



sv; jag hade faktiskt ingredienser till ett muffins recept - det som du hade lagt upp förut, så tacktack! :) det fanns dock inga ingredienser för frosting, men det gick fint utan :)

annars kan du ju bara komma och hämta värmen, så kommer jag och hämtar er kyla och snö :D

#4 - Maria

Anna: Det är en sån där film som får en att se ut som ett frågetecken i slutet innan man förstår hur allting hänger ihop! :)



Annis: Det är nog bara en definitionsfråga :) De som du räknade upp är skräckfilmer enligt mig.

Och vad kul att höra att muffinsreceptet kommer till användning! :D

#5 - Johanna

Både Memento och Fight Club är två av mina absoluta favoritfilmer men den tredje har jag inte sett så tack för tipset. Kan passa bra till helgen :)

#6 - Maria

Johanna: Vilken bra filmsmak du har! ;D Jag tycker absolut att du ska ta och se The Next Three Days också.

#7 - Emilia

Har inte sett momento, men fight club och the next three days är hur bra som helst!