Lilla söta fågeln




Jag har snart fått en ny inneboende - en söt liten gråsparv.
Är han inte otroligt förtjusande med sina spinkiga ben och söta lilla näbb så säg? :)

Vädringsluckan bredvid fönstret i mitt rum har en springa från utsidan, vilket gör att det är möjligt för småfåglar att ta sig in dit. Ända sedan jag var liten har jag därför nästan varje sommar haft ett fågelbo i min vädringslucka. När man öppnar luckan från insidan så är det ett insektsnät som stoppar ohyra från att komma in, men man brukar kunna skymta små ägg och fågelungar där ändå. :)

Årets inneboende är kanske denna gråsparv. Hela gårdagen flög han ut och in för att inreda sitt bo med små pinnar. Ibland tog han en paus och kikade in i mitt rum för att se vad jag hade för mig. Idag har dock en blåmes upptäckt den eftertraktade bostaden och hållit på och grejat där hela morgonen, så vi får se vem av dem som slutligen flyttar in med sin familj...
#1 - linnea

hoppas du får en bra dag. :D

kika gärna in på min blogg

och släng in en kommentar? hihi.

take care , kram.

#2 - Marre

Vilken söting! Vad mysigt att ha sådana där små inneboende :)



Sv: Oftast är det inga problem, men de gånger man sätter igång och saknar någon, då saknar man verkligen! Ja, påsk snart, får se fram emot den... Men samtidigt känns det lite surt, för det är ju bara en vecka jag kommer vara där... Nåja, kanske kan göra ett längre besök den här sommaren, vi får se.



Glad att kunna vara till hjälp vad gäller böckerna :) Har faktiskt inte läst nyöversättningen själv, är ju ett stort Tolkien-fan, och det skulle kännas grymt konstigt att läsa trilogin med ändrade namn. Förresten, ett till tips om du ska läsa nyöversättningarna: det är inte bara person- och platsnamn, språkliga fel mm de har ändrat, utan även titlarna på böckerna. I den första översättningen (och filmerna) heter böckerna Sagan om ringen, Sagan om de två tornen och Sagan om konungens återkomst, medan de i nyöversättningen heter Ringens brödraskap, De två tornen och Konungens återkomst.

#3 - CJ

True! :) Ha en fin måndag söta du!

#4 - J A R I N A » foto

Svar: Nej, det tror jag inte. :p Men jag har planer att komma upp till Österbotten och studera efter gymnasiet så då är chanserna kanske större. ;)

#5 - Lovisa

Svar: Såna mysiga katter du har! Chopp var ett nytt namn för mig haha, men det passar nog bra, han ser lite busig ut ;)



I see, nej jag såg den lilla bilden i din sidebar med den gröna hunden och geishan, jättefina! Det vore kul om du la upp några gamla bilder på något virkat, jag har själv virktorka just nu och inspiration är bara trevligt!

#6 - tille - fotoblogg

sött!

#7 - Pia

Nej men så gullig!



Sv: Jag tror att 21-år åldersgräns gäller helgkryssningar.



Host host harkel, njaaa sist och slutligen fick jag inte gjort något igår xD Men nu har jag gjort en lista över det som jag skall ha gjort den här veckan.

#8 - M E R E I

- awh vad fina bilder!

#9 - Isabell

Mysigt ju! Tror jag läst ett liknande inlägg av dig förr, kan det stämma? :)



Svar: Nä man ska ju verkligen inte ändra på sina principer - folk får acceptera att man inte dricker eller så kan de dra lika fort som de dök upp. :p Riktiga vänner accepterar en, låter som att du har riktigt bra vänner. :)

#10 - Ella

Underbart söt! :)

#11 - JENNIFERFOTON

SVAR: Haha ja väldigt dyra också :) Japp super söt!

#12 - Olivia

Nej va söt!



SV: visst är det =)

#13 - Viktoria

Du brukar väl också läsa lizzlie.blogg.se, eller? Vet du varför man inte kan gå in på hennes blogg, eller hon pratade väl om någon nystart, så hon kanske nämnt den nya bloggen, då innan jag hunnit se det inlägget? Jag vet inte, men du kan väl meddela det till mig ^^ <3

#14 - TIDSTJUVEN

Viktoria: Ja, hon pratade om att starta en ny blogg men jag vet inte om hon gjort det ännu. Jag har inte märkt att hon satt lösenord på sin blogg förrän nu när du sa det, men eftersom det inte kommit upp något inlägg från henne på Bloglovin' så har hon nog inte skrivit vad hennes nya blogg heter. Det kan ju hända att hon inte hunnit starta någon ny blogg ännu heller. Ifall jag får veta något säger jag till! :)

#15 - Ida

Fin blogg, allt bra? :)

#16 - elsa

sv: å jag älskar solsidan, tycker inte den e överskattad ! ;) <3

#17 - Theresia

Fina bilder! :)

Förresten, jag är med i en fototävling så det vore jätte snällt om du vill lägga en röst på nr två här: http://standingcarla.blogg.se/2011/april/fototavling-tio-finalister.html#comment. Tack!

#18 - EVELINA - SKRIVER SKRÄCKROMAN!

Vilka söta bilder! Och STORT GRATTIS till blogg.se's första sida tjejen! =) Det förtjänar du verkligen! =)

#19 - Malin

Guu´ vad söt! Själv har jag kaniner utanför fönstret. Jättemysigt ^^

#20 - frida

Hej!

Tänkte tipsa om en superbra gratissajt: http://www.supergratis.se/?r=75450



Genom denna sida samlar man poäng genom att utföra gratiskampanjer, tävlingar osv. För att sedan byta in sina poäng mot valfri pryl (telefon, kamera, presentkort osv)

Jag själv har samlat ihop till en kamera och 1000kr på HM.



Gratis är gott, eller hur?

Prova du också :) Helt gratis!

#21 - F o t o & G r a v i d i t e t

fina bilder =)

#22 - Kimmey :)

Åh, söt! :)

#23 - Veronica

Fina bilder! =)

#24 - emelie

riktigt fina bilder! :)

#25 - Anonym

Åh, en sådan sör liten sak. Jag vill också ha ett fågelbo i min vägg att titta på, låter så fint.

#26 - TIDSTJUVEN

Anonym: Ja visst är han gullig. :] På sommaren när fågelungarna kvittrar i väggen är det verkligen mysigt att vakna.

#27 - Elin

Vilken fin liten fågel =)